Новини
 
Люди, які накопичують на пенсію в НПФ «ВСІ», отримали більше +24% дохідності на свої пенсійні накопичення за рік.
 
Зокрема, +24,35% склала чиста дохідність в НПФ «ВСІ» для людей вже за вирахуванням всіх витрат (зміна чистої вартості одиниці пенсійних активів за останні 12 місяців станом на 30.09.2024 року).
 
Коментує Ярослав Савченко, директор КУА «ВСЕСВІТ», яка управляє активами НПФ «ВСІ»: «Ми раді, що портфельна стратегія, яку ми запропонували для НПФ «ВСІ» на цей рік в результаті аналізу різних сценаріїв розвитку подій, забезпечила фонду стійкість та гідну дохідність попри суттєві виклики.
 
Так, третій квартал був непростим. Зокрема, важливою подією стала реструктуризація єврооблігацій України. Дефолту не відбулось і це чудово, перемовини завершились угодою.
 
В результаті реструктуризації єврооблігацій, проведеної Україною, вартість активів НПФ «ВСІ» за 1 день знизилась більше ніж на -4%. Але завдяки диверсифікації, яка була закладена в портфельну стратегію вже до кінця місяця вдалось компенсувати значну частину цього зниження, і за вересень зниження склало лише -1,84%.
Зокрема, гарний результат в вересні продемонстрували акції іноземних емітентів та золото:
  • Портфель акцій іноземних емітентів в активах НПФ «ВСІ» зріс на +2,7% за місяць (34% річних), і приніс в активи фонду + 510 тис. грн. за місяць.
  • Вартість золота зросла за місяць на +5,76% (72,5% річних), забезпечивши зростання активів фонду майже на 1 млн. грн. (+942 тис. грн.).
Результати вересня – чудова демонстрація ефекту від професійного підходу до диверсифікації активів: портфель побудований таким чином, що коли одні активи падають в ціні, то інші зростають.
 
І в результаті, навіть з урахуванням падіння від реструктуризації, чиста дохідність пенсійних накопичень людей в НПФ «ВСІ» склала +24,35% за останній рік (12 місяців станом на 30.09.2024. Це один з найкращих результатів на ринку. Офіційна інфляція за цей період склала 7,5%.
 
Тому всім хочу нагадати, що вартість пенсійних накопичень змінюється щодня. Бувають періоди, коли вартість цих активів знижується. Буває, що і різко, під час криз або воєн, які були в нашій історії і ще будуть неодноразово. Так це влаштовано. Але на довгому проміжку часу, а пенсійні накопичення – довгі кошти,  професійний підхід до диверсифікації (розкладання по різних корзинах) захищає краще, ніж будь-що інше. Так було під час найбільших криз, наприклад, під час Великої Депресії в США або Другої світової війни. Так відбувається і зараз. Змінюються лише форми (інструменти), а сутність не змінюється.
 
Наявних в Україні інвестиційних інструментів навіть під час широкомасштабної війни та з урахуванням жорстких законодавчих обмежень все одно достатньо для широкої диверсифікації активів НПФ, надійного збереження та примноження пенсійних накопичень людей. І ми активно використовуємо всі інвестиційні можливості».

15.10.2024
Контакти
Адреса:
04119, м. Київ,
вул. Білоруська,
23, літера "А"
Email:
info@vseapf.com.ua
Телефон:
(044) 207-02-94
Телефон інформаційної лінії: 0-800-501-925
Щоб отримати безкоштовну консультацію, надішліть Ваше запитання та email, або телефон
* заповнення обов’язкове