Новини

Вітаємо наших багаторічних партнерів - НПФ "ВСІ" з 20-річчям!

Недержавному пенсійному фонду «ВСІ» виповнилося 20 років! Це один з найстарших фондів в Україні, зареєстрований 27 липня 2004 року. Протягом усієї своєї діяльності НПФ «ВСІ» входить до лідерів серед відкритих пенсійних фондів України за обсягом активів, кількістю учасників, доходністю, сумою виплат пенсій та диверсифікацією активів (надійністю інвестування).

Бути серед лідерів неприбуткових установ зі сфери «соціальних фінансів» протягом всіх років під час такого буремного періоду в історії нашої країни, не маючи за плечима жодних споріднених олігархічних фінансово-промислових груп, великого банку, іноземних інвестицій, зв’язків з державою – це видається майже неможливим. Але хіба ми не українці?) Неможливе – наше друге ім’я.

Людина понад усе

Засновники фонду щиро впевнені, що без власних пенсійних накопичень люди у нашій країні не мають гідного майбутнього. Людина – головна цінність і безумовний пріоритет. Цей принцип, ця цінність  - безкомпромісна людиноцентричність - стала наріжним каменем усієї діяльності фонду. Основою для прийняття рішень за будь-яких обставин. Не знаєш, що обрати – обирай інтереси людини.

Часом це було дуже складно забезпечити. Коли в 2014 році банки припинили видавати депозити достроково, а потім почався «банкопад», ми ні на день не припиняли виплачувати пенсії, ні на день не затримували виплати і навчились так управляти ліквідністю, що тепер вчимо інших.

Коли почалось широкомасштабне вторгнення – ми працювали цілодобово, посадили не телефони всіх, кого могли, і безперервно були на зв’язку з людьми, допомагаючи не лише отримати недержавну пенсію, дізнатись, що з грошима все в порядку, але і допомагаючи евакуюватись, знайти ліки, продукти, пережити обстріли в бомбосховищі, коли просто страшно і потрібно з кимось поговорити. Ми забезпечили можливість всі справи з фондом вирішувати дистанційно, з будь-якого куточка світу, не виходячи з дому та не наражаючись на небезпеку. Додатково захистили персональні дані людей та дані про їхні пенсійні накопичення від хакерських атак та забезпечили роботу під час блек-аутів.

Коли ми бачили, що законодавство порушує інтереси людей, то домагались зміни законодавства. Коли ми бачили, що держава не виконує свої обіцянки та не захищає накопичення людей, попри ухвалене нею ж законодавство – ми йшли до суду з позовами до держави і вигравали. НПФ «ВСІ» – єдиний в Україні пенсійний фонд, вимоги якого до України врахував в своєму рішенні Європейський суд з прав людини. Коли нам намагались затулити рота – ми об’єднувались з колегами і говорили ще голосніше.

Ми завжди були принципово прозорі. «До ідіотизму», як казали нам дехто. Завжди показували справедливу ринкову вартість активів, не завищуючи її для кращих показників. З першого дня щоденно оцінювали активи, щоб людина знала чесну вартість свої пенсійних накопичень на кожен конкретний день. Якщо поставав вибір між надійністю та доходністю – ми завжди обирали надійність замість додаткового ризику, адже головне завдання для пенсійних накопичень – зберегти їх протягом довгого часу, навіть якщо на якихось періодах фонд показує збитки, і це потрібно пояснювати людям.

Ми розуміли, що надійність – важлива. Але наскільки вона важлива, ми пересвідчились на практиці під час криз та війни. На початку війни у 2014-2015 роках саме завдяки антикризовій структурі портфеля НПФ «ВСІ» забезпечив для людей дохідність, яка перевершила навіть високу інфляцію того періоду (більше 40% на рік). Дохідність пенсійних накопичень людей в НПФ «ВСІ» вже за вирахуванням всіх витрат за останній рік склала 22,68%. Але ми не є і не прагнемо бути найдохіднішим фондом. Ми прагнемо бути найнадійнішим.

Навіщо це нам? Бо без довіри людей немає майбутнього у пенсійних накопичень. А без пенсійних накопичень – немає гідного майбутнього для кожного в країні. Нам було не легко. Але саме такий послідовний та безкомпромісний вибір - ставити на перше місце людину, учасника, захищати його інтереси в першу чергу – подарував НПФ ВСІ величезну довіру людей.

Кілька цифр

Зараз у нас на пенсію накопичують майже 55 тисяч людей.

Як виявилось, ми – фонд, дружній до жінок). Якщо в середньому відсоток жінок поміж учасників НПФ складає 42%, то у нас 63,42% учасників - це жінки, а 36,58% - чоловіки. Це дуже важливо, адже державні пенсії у жінок в середньому суттєво нижчі за пенсії чоловіків, і у літніх жінок значно вищий ризик бідності. Тому додаткова накопичувальна пенсія – це часто життєво важлива підтримка для літніх жінок.

Нашому наймолодшому учаснику 4 роки. Найстаршому - 92 роки.

Ми вже виплатили більше 52 мільйонів гривень пенсій.

Для своїх учасників за 20 років ми заробили 44 мільйони гривень прибутку (вже за вирахуванням всіх витрат).

Попри розповсюджений міф, що українські пенсійні фонди вкладають кошти лише в депозити та ОВДП, в нашому портфелі 20 інвестиційних корзин, поміж яких окрім депозитів та ОВДП є і акції відомих іноземних компаній, і банківські метали, і нерухомість. До того ж ми інвестуємо в інструменти у 4 валютах: гривні, доларі США, Євро та Польському злотому. Раніше ми також активно інвестували в боргові цінні папери українських підприємств та міст і мріємо повернутись до таких інвестицій, адже вони приносять подвійну користь: прибутки на пенсійні накопичення людей та довгострокові інвестиції у розвиток економіки та міст, а отже у покращення умов життя людей просто зараз, ще до виходу на пенсію.

Зараз активи фонду складають більше 81,5 мільйона гривень.

Нас обирають

Навіть під час війни, попри складну фінансову ситуацію у багатьох і невпевненість в завтрашньому дні, НПФ «ВСІ» обирають для того, щоб будувати своє майбутнє в Україні. Роботодавці укладають пенсійні контракти на користь своїх працівників, завдяки чому виграють у боротьбі за людський капітал, за найкращі таланти, та додатково користуються податковими пільгами, які допомагають їм економити більше 50%. Люди укладають пенсійні контракти на свою користь, на користь найдорожчих – подружжя, батьків, дітей. Перед вступом до лав ЗСУ. Під час служби в ЗСУ. Коли рідна людина служить в ЗСУ. Як свідчення кохання. Як свідчення того, що завтра – точно буде, якщо ми для цього щось робимо. Як обіцянку: «Я хочу зустріти старість з тобою».

Щороку до НПФ «ВСІ» переводять свої накопичення люди з інших фондів за власним бажанням. Також НПФ «ВСІ» обрали для переведень пенсійних накопичень людей ліквідаційні комісії НПФ «Перший національний відкритий пенсійний фонд», НПФ «Перший нафтогазовий». Кошти людей були переведені без жодних втрат. А цього року напередодні нашого двадцятиріччя НПФ «Кремінь» вирішим приєднатись до НПФ «ВСІ».

Ми цінуємо довіру кожної людини, кожного підприємства, кожного пенсійного фонду, які обирають нас для кращого власного майбутнього, для кращого майбутнього нашої країни. І кожного дня робили, робимо і робитимемо надалі все можливе, щоб цю довіру виправдовувати. Все можливе. Ну а про те, що неможливе – це наше друге ім’я, Ви ж іще не забули?).

Якщо Ви також хочете до нас приєднатись, заповніть анкету вкладника тут

Для довідки

Адміністратор фонду - Всеукраїнський адміністратор пенсійних фондів»

Компанія з управління активами – КУА «Всесвіт»

Банк-зберігач – АТ «Ощадбанк»

06.08.2024
Контакти
Адреса:
04119, м. Київ,
вул. Білоруська,
23, літера "А"
Email:
info@vseapf.com.ua
Телефон:
(044) 207-02-94
Телефон інформаційної лінії: 0-800-501-925
Щоб отримати безкоштовну консультацію, надішліть Ваше запитання та email, або телефон
* заповнення обов’язкове