Новини

20 років тому у День Соборності офіційно з'явився Всеукраїнський адміністратор пенсійних фондів.

Це вийшло випадково, але дуже символічно. Пенсійні накопичення - це про те, що лише ми самі можемо подбати про своє гідне майбутнє, жоден політик зі своїми обіцянками не зробить це за нас, а об'єднавшись, ми можемо подбати про себе краще, ніж кожен наодинці.

Нас було троє у квартирі, переробленій під офіс. За нами не було банку, жодної великої фінансово промислової групи, ми мріяли, як діти, вчились - як п'є спраглий в пустелі, працювали, як воли.

Ми збирали по світу і впроваджували найкращі практики і робили "як треба": рахували щоденно вартість пенсійних накопичень людей з першого дня роботи, коли законодавство не вимагало цього, перевіряли оцінку вартості активів навіть попри те, що це не є зоною нашої відповідальності, впровадили міжнародні стандарти фінансового обліку тоді, коли це ще не було обов'язковим і купа іншого. Бо ми знали, що маємо бути найкращими, щоб вижити.

Ми відстоювали право людини вільно обирати собі фонд та переводити свої накопичення в будь-який момент безперешкодно до іншого фонду, забезпечували людям можливість контролювати свої накопичення в режимі 24/7, допомагали боротись за пенсійні накопичення в судах. Бо ми впевнені, що саме зі свободи та верховенства права народжується довіра.

В кожній області проводили навчання для журналістів, зустрічі з місцевою владою та бізнесом, спільно з навчальними закладами створювали програми фінансової грамотності для людей та підготовки фахівців для ринку.

І говорили, говорили, говорили з людьми.

Ми знали, що українцям потрібні пенсійні накопичення. Тоді знали це теоретично - з наукових досліджень, демографічних тенденцій. Зараз ми знаємо НАСКІЛЬКИ потрібні на практиці, через тисячі доль конкретних людей.

Колеги, за якими стояли великі банки та фінансово-промислові групи, ішли з цього бізнесу у важкі часи, бо він не був профільним. Ми не йшли, бо для нас це була віра, філософія, а не бізнес. Тому ми пережили з нашою країною всі кризи, вже 10 років переживаємо війну. Ми обслуговуємо накопичення близько 200 тисяч людей. Нам довіряють люди, партнери, колеги - це те, через що відчуваємо колосальну відповідальність, що надає нам снаги рухатись далі і за що ми дякуємо щодня.

А сьогодні, в день народження Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів, ми дякуємо кожному, хто працює та працював з нами - в нашій компанії, на ринку недержавного пенсійного забезпечення (з нами безпосередньо або поряд, плечем до плеча), на підприємствах, які впроваджували пенсійні програми для працівників, у владі, у навчальних закладах, в експертній спільноті, в міжнародних організаціях - над тим, щоб в Україні жити на пенсії було затишно, а не страшно.
22.01.2024
Контакти
Адреса:
04119, м. Київ,
вул. Білоруська,
23, літера "А"
Email:
info@vseapf.com.ua
Телефон:
(044) 207-02-94
Телефон інформаційної лінії: 0-800-501-925
Щоб отримати безкоштовну консультацію, надішліть Ваше запитання та email, або телефон
* заповнення обов’язкове