Новини


УААПФ розглянула законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної професійної пенсійної системи», та наголошує на необхідності врахування наступних важливих моментів:

По-перше, необхідно надійно захистити пенсійні накопичення учасників професійної системи - майбутніх пенсіонерів, та врегулювати питання захисту інвестицій недержавних пенсійних фондів та запобігти неповерненню пенсійних накопичень майбутніх пенсіонерів у випадку визнання банку неплатоспроможним та/або визнання банкрутом емітента цінних паперів або дебітора недержавного пенсійного фонду.

По-друге, вкрай важливо чітко визначити роль професійного адміністратора у системі накопичувального  пенсійного забезпечення, який через останні зміни в законодавстві знаходиться під загрозою існування як виду діяльності, хоча є одним з обов'язкових інструментів функціонування пенсійної системи як такої.

По-третє, потрібно при встановленні критеріїв для недержавних пенсійних фондів для участі у  накопичувальної професійної пенсійної системи, прописати розмір витрат, які відшкодовуються за рахунок пенсійних активів, та інші критерії, а головне,  на яку дату недержавні пенсійні фонди, які мають намір бути включеними до реєстру авторизованих суб’єктів другого рівня системи пенсійного забезпечення, повинні відповідати цим критеріям.

 Зі свого боку Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів буде брати активну участь у розробці підзаконних нормативних актів та процедур по впровадженню накопичувальної професійної пенсійної системи.

Повний текст звернення за посиланням

Довідка:

Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів (УА АПФ) є саморегулівною організацією адміністраторів недержавних пенсійних фондів, яка була утворена у 2006 році з метою розбудови прозорого та цивілізованого ринку недержавного пенсійного забезпечення в Україні, встановлення професійних стандартів діяльності з адміністрування недержавних пенсійних фондів, що відповідають світовим стандартам.

У 2007 році УА АПФ отримала статус саморегулівної організації шляхом включення до відповідного державного реєстру згідно розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 27.06.2007 № 7544.

УА АПФ є об’єднанням учасників ринку недержавного пенсійного забезпечення, а саме: адміністраторів недержавних пенсійних фондів, які здійснюють діяльність з адміністрування недержавних пенсійних фондів.

 
 
27.05.2020
Контакти
Адреса:
04119, м. Київ,
вул. Білоруська,
23, літера "А"
Email:
info@vseapf.com.ua
Телефон:
(044) 207-02-94
Телефон інформаційної лінії: 0-800-501-925
Щоб отримати безкоштовну консультацію, надішліть Ваше запитання та email, або телефон
* заповнення обов’язкове